Когато австрийската външна министърка кани руския президент на гости, това

...
 Когато австрийската външна министърка кани руския президент на гости, това
Коментари Харесай

Щастлив брак, г-жо Кнайсл! И дано се опарите!

 Когато австрийската външна министърка кани съветския президент на посетители, това не е единствено нейна персонална работа. Без значение, дали поканата е за публично посещаване или за личната ѝ женитба. Когато излезе за танца си с Владимир Путин, Карин Кнайсл явно беше сбъркала такта, пък и музиката бе несъответствуваща.
Горчиво!

Да, няма нищо сбъркано в това европейските политици постоянно да се срещат с Путин. Но хайде, в случай че обичате, това да става постоянно при отчитане на избрани условия: войната на Русия в Украйна, поддръжката на Кремъл за всеобщия палач Асад, намесата в американските избори и нападенията с токсичен газ в Солсбъри. Тези условия въобще не са регистрирани, когато предоставиш на Путин цялата сцена, с цел да подарява на младоженците самовар и да ги поздравява с осъществяване на казашки хор.
 Карикатура от Сергей Елкин
Карикатура от Сергей Елкин

Дано бракът на госпожа Кнайсл да бъде дълъг и благополучен! Нека се надяваме също така, че политически тя неприятно ще се опари поради политическите си посетители. Сега на ход е австрийската съпротива.

Райнхард Везер, Frankfurter Allgemeine Zeitung

www.faz.net

Всички права непокътнати

Frankfurter Allgemeine Zeitung GmbH, Frankfurt am Main
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР